ZDRAVSTVENI KUTIĆ


Poštovani roditelji,

Iako se nalazimo u zaista posebnoj situaciji, iako nam se život u kratkom periodu preokrenuo u svim aspektima našeg življenja, da bi sačuvali zdravlje i omogućili imunološkom  sustavu da djeluje za nas na najbolji mogući način, potrebno je i kod kuće voditi brigu o pravilnoj prehrani, imati ravnotežu između tjelesnih aktivnosti i odmora i sna.

Prilagodba na novonastalu situaciju zasigurno nije nimalo laka kako nama odraslima, tako i djeci.  Za organizaciju života kod kuće, u vremenu kada smo odjednom svi  neprestano jedni s drugima to predstavlja izazov, ali pokušajmo i taj izazov odraditi što bolje možemo i iskoristiti ovo vrijeme i način života u svoju korist.

Stoga, sve što je vezano uz prehranu, uz tjelesnu aktivnost, uz odmor i san podijelite jedni s drugima, veliki s malima, mali s velikima i ostanite  sretna i zdrava obitelj.

Prepoznavši probleme koji nam se mogu javiti boraveći na nama jedan neobičan i nesvakidašnji način kod kuće, smanjenih mogućnosti  (ponekad i volje) za pravilno i kvalitetno ispunjavanje naših fizioloških potreba, stručnjaci su izradili niz  preporuka koje donosimo u nastavku, a koje nam svakako mogu biti smjernice za biti i ostati zdravima.

Stoga, prihvatite izazov, ostanite zdravi i veseli i #ostanitedoma!

 

Ispiši stranicu