KOMUNIKACIJA RODITELJA I VRTIĆA U EPIDEMIOLOŠKIM UVJETIMA


Zagreb, 21.listopad, 2020.     

Poštovani roditelji,

Zbog opće nepovoljne epidemiološke situacije, tj. povećanja broja osoba zaraženih koronavirusom u društvu, i vrtić donosi dodatne, privremene mjere zaštite djece i radnika u ustanovi.

Cilj nam je što duže očuvati dobre uvjete za zdravlje djece i zaposlenih u ustanovi, te redovan rad vrtića. Za to je potrebno smanjiti broj međusobnih fizičkih kontakata u situacijama koje možemo rješavati na daljinu.
Stoga vas molimo da sve poslove koje trebate obaviti u računovodstvu ili tajništvu, provjerite putem telefonskog poziva ili putem službenih mailova vrtića:

01/6625-062  ; racunovodstvo@vrtic-tratincica.hr
01/6600-557 ; tajnistvo@vrtic-tratincica.hr
01/6602-312
 
 
Privremeno se ograničava i individualni rad stručnih suradnika, od testiranja do terapijskog rada.
Ukoliko mislite da je nužan Vaš osobni dolazak u ustanovu u svezi gore navedenih pitanja, molimo da to prethodno provjerite i dogovorite na naš broj telefona:

01/6600-557  ili
01/6602-312

S punim povjerenjem se možete obratiti u naše savjetovalište upitima i iskazivanjem potreba na mail adrese stručnih suradnika, zdravstvene voditeljice i ravnatelja:

psiholog@vrtic-tratincica.hr
logoped@vrtic-tratincica.hr
pedagog@vrtic-tratincica.hr
petra.badurina@gmail.com
zdravstvena.voditeljica@vrtic-tratincica.hr
ravnatelj@vrtic-tratincica.hr
 
Iako ovi posebni uvjeti ne predstavljaju željeni način djelovanja vrtića, oni su privremeni i vrijedni pridržavanja da bi se rad vrtića nesmetano odvijao.
Treba istaknuti i da u slučaju da virus uđe u dječju skupinu, neovisno o tome je li riječ o djetetu ili zaposleniku, bez odlaganja će roditelji djece te skupine biti promptno obaviješteni o postupku koji mora uslijediti sa samoizolacijom, a u suradnji epidemiološke službe i vrtića poduzet će se sve mjere dezinfekcije prostora.
 
Stoga ponovo upozoravamo:

- OBAVEZNO NOSITE MASKE U PROSTORU VRTIĆA
- KRATKO SE ZADRŽAVAJTE
- ODRŽAVAJTE OPTIMALAN RAZMAK S OSTALIM KORISNICIMA I ODGOJITELJIMA
- NE DOLAZITE U VRTIĆ UKOLIKO IMATE SIMPTOME BOLESTI
- DIJETE SA SIMPTOMIMA BOLESTI OSTAVITE NA KUĆNOJ NJEZI UZ KONZULTACIJU S DJETETOVIM LIJEČNIKOM
- OBAVEZNO DONESITE LIJEČNIČKU POTVRDU PRI POVRATKU DJETETA U ODGOJNU SKUPINU NAKON KUĆNE NJEGE I LIJEČENJA ( neovisno o dijagnozi i broju dana odsustva)
- ODMAH JAVITE U VRTIĆ AKO STE DIJETE ILI VI POZITIVNI NA COVID-19;  AKO STE DIJETE ILI VI U SAMOIZOLACIJI, te AKO DIJETE RAZVIJE SIMPTOME
 
                                                                 
Svima treba malo optimizma, i djeci i odraslima, pa je dobro podsjetiti se da ćemo se jednog dana opet nesmetano okupljati zbog priredbi i svečanosti,  surađivati na roditeljskim sastancima, raditi ono što se voli.
Za to vrijeme, vaša djeca bez obzira na okruženje svijeta s maskama, i na neobična ograničenja, i dalje rade ono što vole: uče, pjevaju, plešu i igraju se sa svojim prijateljima i odgojiteljima u svom vrtiću.
Njima se svi trebamo potruditi ne uskratiti potrebu i pravo na životno veselje.

Podršku za snalaženje u trenutnoj situaciji i situacijama stresa, možete pronaći i na objavljenim sadržajima na našim mrežnim stranicama u vidu preporuka, savjeta, brošura i slikovnica (COVID 19 I POTRES - PREPORUKE, SAVJETI, BROŠURE, SLIKOVNICE)


Hvala na razumijevanju!
 
                                                                         Vaš DV Tratinčica
                                                                                
                                                                                 Ravnateljica:

                                                                                    Marina Vrlić                                                      
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ispiši stranicu